Gezondheidsklachten

De sleutel naar gezondheid is balans

Gezondheidsklachten, beïnvloeden je kwaliteit van leven.  Als je klachten te lang duren, is het goed om hier eens serieus naar te kijken.  Het is niet altijd makkelijk om je voedingspatroon te veranderen en soms is medicatie nodig maar bedenk wel dat medicatie alleen je klachten onderdrukken maar niet oplossen.

In onze maatschappij  krijgen we steeds meer te maken met overgewicht, hart en vaat ziekten, herseninfarcten, kankers enz. Dat willen we natuurlijk niet, we willen gezond oud worden. Bewustwording van je eet en leefpatroon is hierin belangrijk.

Bij ziekte is vaak je geest of een orgaan overbelast of  zo vervuilt  waardoor je pijn hebt en niet meer goed kunt functioneren. Hierdoor gaat je weerstand naar beneden waardoor je weer andere klachten erbij kunt krijgen.

Wil jij je kwaliteit van leven verbeteren?
Natuur Geneest helpt je om je weerstand te verhogen en weer beter te gaan functioneren.

 

Waarom zou je wachten om goed voor jezelf te zorgen?

Balans tussen lichaam en geest

Lichamelijke klachten

kunnen uiteenlopen van een griepje tot ernstige of chronische ziekten. Als we nog jong zijn hebben we over het algemeen weinig klachten,  maar naarmate we ouder worden dienen de klachten zich vanzelf aan, bv. hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, hoofdpijnen enz. Deze klachten ontstaan niet zomaar. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen.

Ontstekingen in het lichaam ontstaan door een opeenhopingen van afvalstoffen die het lichaam niet meer goed kan afvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sneetje in je hand, als hier vuil bij komt gaat het ontsteken zo gebeurd dat ook in het lichaam. Dan is het noodzaak deze eerst op te ruimen.

Geestelijke klachten

Je voelt je zwaar, geen energie, down, het lachen is je vergaan, je wilt in bed blijven en er niet meer uitkomen.
Hopelijk is het maar tijdelijk en kun je, jezelf eruit trekken.
Gezondheid van lichaam en geest begint in de darmen. In onze darmen zitten namelijk de zelfde zenuwcellen als in onze hersenen.
Gezonde voeding is dus niet alleen goed voor je lichaam maar ook heel belangrijk voor je zenuwstelsel. Emoties beïnvloeden ons eetgedrag, denk hierbij aan de inname van teveel suikers.

Stress vraagt veel energie van het lichaam, we vragen dan te veel van onszelf en kunnen niet meer ontspannen.
Als jij weer lekker in je vel wilt zitten, maak dan een keuze wat je met je gezondheid wilt en ga ervoor.

Wil jij ook weer gezond worden?

Neem dan contact met mij op.

2 + 1 =