Gezondheidsklachten

De sleutel naar gezondheid is balans

Reumatische klachten beïnvloeden je kwaliteit van leven.  Er zijn vele aandoeningen die onder reumatische klachten vallen  bijvoorbeeld: Fibromyalgie,  artritis, jicht, darmontstekingen die zich weer uiten in gewrichtsontstekingen enz. Bij alle pijnlijke klachten in het lichaam is het goed om te kijken waarmee jij je cellen voedt. Pijn ontstaat niet zomaar, ergens is er een begin.
Als je klachten te lang duren, is het goed om hier eens serieus naar te kijken. 

Reuma, fibromyalgie, ontstekingen, stijfheid, moeheid, enz
Je hebt pijn, elke dag weer, in je gewrichten, je spieren, je huid enz. Je neemt weer een paracetamol om de pijn te verlichten. Je hoopt dat het beter zal gaan.
Als je lichaam pijn aangeeft, is dit een alarmbel voor je. Je lichaam wil je laten weten dat er iets niet goed gaat. We gaan naar de huisarts, krijgen medicatie om de pijn te verlichten, maar hiermee is het probleem nog niet opgelost.
Het is belangrijk dat je gaat kijken waarmee jij je lichaam voed en welke voedingsmiddelen de pijn veroorzaken. We geven vaak de schuld aan leeftijd, maar dit is geen goed excuus om gezonder te gaan eten.

Hart en vaatziekte,
We horen het steeds meer om ons heen, mensen met hartklachten, hersenbloedingen enz.
Het verraderlijke is dat je dit niet van tevoren aan voelt komen.
Mensen met hart en vaatziekte hebben vaak al een te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, overgewicht en soms ook diabetici.
De oorzaak van hart en vaatziekte zijn verschillend, vaak komt het door een bourgondische levensstijl, stress/ spanningen soms is het genetisch aangelegd.
Als we gezond oud willen worden is het goed om je voedings- leefpatroon eens onder de loep te nemen. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Als jij er klaar voor bent, kan ik je helpen om voor jouw een persoonlijk voedingsadvies te maken en je zal zien dat je pijnklachten zullen verminderen.
Naast een voedingsadvies geef ik je massages om de afvalstoffen die zich in je lichaam hebben vast gezet weer af te voeren.

 

Waarom zou je wachten om goed voor jezelf te zorgen?

Balans tussen lichaam en geest

Wil jij ook weer gezond worden?

Neem dan contact met mij op.

7 + 2 =